2011. november 10., csütörtök

A Társadalomelméleti Kollégium programajánlója: Occupy Social Theory - Protestmozgalmak és társadalomelmélet


A Corvinus Egyetemhez tartozó Társadalomelméleti Kollégium két előadást és vitaestet is rendez a különböző, globális méretűvé váló tiltakozó mozgalmakról, motivációikról és a társadalomelméletek kapcsolatáról.

Téma:A gazdasági válság és az elosztásbeli harcok újraéleződése 
Előadó: Győry Csaba
Időpont: november 15. (kedd) 19:00
Helyszín: TEK, Ráday u. 43-45. 5.emelet

Téma: A Wall Street antropológiája
Előadó: Kasnyik Márton
Időpont: november 22. (kedd) 19:00
Helyszín: TEK, Ráday u. 43-45. 5.emelet

A november 15-i programhoz:
"PROGRAMAJÁNLÓ: Mi kell ahhoz, hogy diffúz civil szerveződésekből koherens mozgalom legyen? Társadalomelmélet? Vagy egyszerűen elég az elégedetlenség? Többek közt ezekre a kérdésekre keressük a választ kedden 19.00-tól előadásunkon. Osszátok meg és gyertek el, mindenkit szeretettel várunk!

Arab tavasz, Democracia Real Ya!, Occupy Wall Street - 2011-ben egymást érik a látványos ellenállási mozgalmak. De vajon mi kell ahhoz, hogy diffúz civil szerveződésekből koherens mozgalom legyen? Társadalomelmélet? Vagy egyszerűen elég az elégedetlenség? Várhatunk-e az ellenálló szerveződésektől szakpolitikai javaslatokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ az előadás során, és egyben megpróbáljuk jobban megérteni 2011 mozgalmas évének kulcsszereplőit. Mindenkit szeretettel várunk!

Előadó: Győry Csaba (Max Planck Institute for Foreign and International Criminal Law)

Ajánlott olvasmány az előadáshoz:

Nancy Fraser: Social Justice in the Age of Identity Politics. Redistribution, Recognition and Participation. in: Fraser/Honneth: Redistribution or Recognition? Verso, 2003. pp. 7-109. "

Részletek az esemény facebook-oldalán, illetve a Társadalomelméleti Kollégium oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése