2011. november 9., szerda

Harc folyik a térért a hajléktalanokat sújtó jogszabályok betartatása miatt

Vajon milyen jogai vannak egy hajléktalannak Magyarországon? Vajon a hajléktalanság bűn? Kié a közterület? Vajon milyen állapotban vannak a hajléktalanszállók Magyarországon, és mit gondolnak erről a hajléktalanok? Harc folyik a térért a VIII. kerületben és a fővárosban a hajléktalanokat sújtó jogszabályok betartatása miatt. A hajléktalanság önmagában nem bűn, hanem egy szegénységi állapot.

"Nincs olyan, hogy hajléktalan kérdés. Közrendvédelmi kérdés van. Ha nem szorítjuk ki a hajléktalanokat, ők szorítják ki a józsefvárosiakat." (Kocsis Máté, józsefvárosi polgármester)
"Ezeket az embereket eltüntetik azok elől, akik segíteni tudnának nekik, ettől még több fagyhalál lesz a télen." (Bene Géza, A Város Mindenkié)
"Nincs prevenció. (...) ...ugyanúgy folyik a 'hajléktalangyártás'." (Gurály Zoltán, Tízek Tanácsa)

A TASZ október 30-án közzétett videójában arra kéri az olvasókat, hogy az általuk készített minta alapján küldjenek levelet Kocsis Máténak, a Fidesz hajléktalanügyi referensének.

További információkért érdemes megnézni: az eredeti felhívás a TASZ hivatalos oldalán, illetve a teljes cikk a TASZ blogjáról, valamint Kocsis Mátéval készült interjú a hajléktalanság kérdéséről és a hajléktalanok ellátásával foglalkozó oldal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése