2011. november 24., csütörtök

Konferencia ajánló: The London Conference in Critical Thought, 2012

Időpont: 2012. június 29-30.
Helyszín: Birkbeck College, London, UK

A Birkbeck Bölcsészettudományi Intézet szervezésében (Birckbeck Institute for the Humanities) megvalósuló interdiszciplináris konferencia célja, hogy teret nyújtson azon kutatók gondolatcseréjének, akik a munkájuk során a kritikai tradíciók és irányvonalak mentén végzik munkájukat.

A konferencián bárkit szívesen látnak a bölcsészet- és társadalomtudományok területéről, beleértve (de nem kizárólagosan) a filozófiát, a kritikai jogelméletet, a kritikai földrajzot és a Frankfurti Iskolát is. A konferencia célja lehetőséget biztosítani a kapcsolatteremtésre azon kutatók számára, akik mindannyian úgy tapasztalják, hogy elméleti megközelítésmódjuk és érdeklődésük okán gyakran kerülnek az intézeteik, tanszékeik "perifériájára". A konferencia interdiszciplináris és intézményközi volta remélhetőleg elősegíti új kritikai gondolatok születését, valamint új utakat biztosít a kritikai orientáltságú tudomány művelésére és az együttműködésre egyaránt.

A konferenciára a filozófia, az irodalom, a jog, a művészetek és a politikatudományok területén dolgozó kutatók már benyújtották szekció/vitafórum javaslataikat. Ezek a fórumok olyan, egészen különböző témákat járnak körül például, mint állatiasság (animality), szuverenitás, emberi jogok, kozmopolitanizmus, a város, valamint a tér és a szöveg közötti kapcsolatok. A résztvevőket arra bíztatják, hogy ezen irányok mentén bátran kerüljenek kapcsolatba olyan gondolkodók munkájával mint Kant, Deleuze, Marx, Lacan, Foucault, Spinoza, Derrida... és a sort még hosszan lehetne folytatni.

Aki szeretne előadni egy már meglévő szekcióban vagy szeretne új témát javasolni vagy hozzájárulni a konferencia általános felvetéséhez, látogassa meg a weboldalt további részletekért:

A már megalakult szekciók a következők (részletek a linkeken)

Általános fórum: Emergent Critical Thought
Mapping the concept: developments in the productive power of critical theory
Deleuzian Theory in Practice
Textual Space/ Spatial text
the Question of the Animal
Critical Human Rights
A Transdisciplinary Approach to ‘Law’ and ‘Culture’
Cosmopolitan and the City
Marx and Marxisms Today
Critical Art
Sovereignty at the Margins: Critical Encounters with Early Modern Theories of the State


A további szekció-indítási javaslatok beadásának határideje 2012. január 15., az előadásvázlatok beadása számára pedig 2012. február 19. A konferencia nyelve az angol.

A konferenciára való jelentkezés 2012. áprilisában kezdődik, és ingyenes a résztvevők számára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése