2014. március 12., szerda

Újra lesznek bejegyzések

 http://cdn.sett.com/images/user/philosophyonlife179856b2292eb306dac17b8997d5b73f.jpg
A hosszas, átszervezéseknek és átgondolásoknak köszönhető szünet után újra különböző tartalmakat fogunk posztolni a blogon - pontosabban a "fórumon". A szünetelés mögött egyébként - persze - kapacitásbeli problémák is voltak, ami pedig arra is visszavezethető, hogy ez nem egy személyes blognak indult, hanem egy kollektív vállalkozás víziója lebegett a szemünk előtt. Jelen esetben ez a szerzői felelősségek feloldása mellett a produktivitás erodálásához is vezetett, amely például munkaigényes és körültekintő "kutatási elemzéseket" végképp nem tett volna lehetővé. A szünet egyik legfőbb oka viszont egyszerűen csak az volt, hogy a bejegyzések "posztolásához" az információmegosztás rugalmasabb és interaktívabb eszközéhez fordultunk, így a Facebook felületünkre "vonultunk vissza" - ami talán a "fórum" funkcióit jobban szolgálná.

A blog történetében ez az időszak bizonyára a "nagy pauza", a "sötét kritikátlanság kora", vagy valamilyen ehhez hasonló hangzatos éraként fog elhíresülni. Reméljük, legalábbis.
Megkockáztatva tehát a kollektív reprezentáció és az elvtársi szolidaritás elveinek, valamint az akadémiai diszkusszió pedáns igényeinek részleges feladását, mostantól várhatóan személyesebb hangvételű és személyekhez (értsd: a szerző) jobban kötődő bejegyzések kerülnek majd ki erre az oldalra. Emögött - többek között - egy olyan előfeltételezés is áll, hogy az egyéni pozíciók megismertetésével talán világosabbá válhat magának a "kritikai" vállalkozásnak az értelme is - méghozzá itt, Magyarországon. Talán hatékonyabbak is leszünk, ha magunkat adjuk... azaz, jelen esetben, magamat. :)

ginelli alias Gyimesi Zoli

1 megjegyzés: