2013. január 5., szombat

Az egykori Köztér blog

Volt egy építészek által vezetett kis blog (Csillag Katalin, Gunther Zsolt; csak 2009-ben posztoltak), a Köztér, amely a városi közterek formálódásáról, az élhető és fenntartható terek kialakításáról szólt. Ahogyan a szerzők megfogalmazták:
"Építészek vagyunk, akik nem hagyhatják szó nélkül a budapesti épített és építetlen antikultúrát, éppen ezért be kívánjuk vonni egy szélesebb, véleményformáló kört, hogy – legalább mentálisan – élhetőbbé tegyük környezetünket."
A főcímben pedig:
"Téged érdekel, mi van a küszöbön túl? Ha élhető, milyen hamar tesszük élhetetlenné? Ha élhetetlen, miért nem tesszük élhetővé? Blogunk elsősorban Budapestre fókuszál, és a köztérrel – középületekkel, épített és természeti terekkel - foglalkozik."
Habár a projekt "sikertelennek" tekinthető abból a szempontból, hogy mindössze egy évig futott és később nem vitték tovább, mégis érdemes átpörgetni a városi témák és építéstervezési projektek miatt. Az egykori szerzők egyébként a 3h építésziroda vezetői, amely 2011 óta egy kutatócsoport keretében önfenntartó rendszerek, zöld építészeti megoldások fejlesztésével, magyarországi terjesztésével is foglalkozik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése