2012. október 3., szerda

Claudio Minca kerekasztal-beszélgetést tart az Eötvös Collegiumban

Október 12-én, pénteken 15:00-kor az Eötvös József Collegium (1118 Budapest, Ménesi út 11-13.) vendégül látja Nagyklubjában egy kerekasztal-beszélgetésre Claudio Minca professzort, akit a Magyar Földrajzi Társaság a legmagasabb kitüntetésében, a Lóczy-díjban részesített (lásd: szept. 4-i poszt, facebook).


A rendezvény címe (csak egyszerűen):
Kritikai földrajz több helyről nézve: beszélgetés Claudio Minca professzorral.

A beszélgetés angol nyelven zajlik, a moderátor Timár Judit lesz. A rendezvényre való felkészüléshez három kiadott olvasmány ajánlott, az első magyar nyelven jelent meg.

1. Minca, C. (2003) Kritikai nézőpontok a perifériáról. Tér és Társadalom XVII. 2: 5-12. (Ez Claudio Minca egyetlen magyarul megjelent tanulmánya, amely a Tér és Társadalom kritikai földrajznak szentelt tematikus számában jelent meg, ezért érdemes a többi tanulmányba is belenézni.) http://tet.rkk.hu/index.php/TeT/issue/view/85

A másik két angol nyelvű tanulmányt Timár Judit ajánlotta a beszélgetéshez (ezek jól bemutatják Minca kutatási területeit és megközelítésmódjait):

2. Minca, C. (2009) The Island: Tourism, Work and the Biopolitical. Tourist Studies 9 (2) 88-108.

3. Minca, C. (2001) Postmodern Temptations. In: Minca, C. Postmodern Geography: Theory and Praxis. Wiley-Blackwell. 196-225.

Akinek problémái lennének a tanulmányok beszerzésével, nyugodtan dobjon nekem egy levelet (zginelli[at]gmail[dot]com). A program házigazdájaként jelen lesznek a Mendöl Tibor Földrajz-Földtudomány-Környezettudomány műhelyének tagjai, de a Társadalomelméleti Kollégiumból is érkeznek látogatók. Minden érdeklődőt szívesen látunk!


1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Most írt Timár Judit, hogy Claudio Minca súlyos gondok miatt le kellett, hogy mondja teljes magyarországi látogatását. Megköszönt minden eddigi szervezést ezügyben, és azon van, hogy valamikor később még be tudja pótolni látogatását.
    ... :(

    VálaszTörlés