2012. szeptember 6., csütörtök

Az örmény táj (hvg.hu)

A hvg.hu képszerkesztői az azeri baltás gyilkos magyar kiadatása után újra fellángoló örmény-azeri konfliktus kapcsán készítettek fotósorozatot Örményországról és a történelmi konfliktus legfontosabb alapját képező Hegyi-Karabah örménylakta vidékéről, kultúrájáról, környezetéről. Létezik-e "örmény táj"? Ha igen, milyen? Szerintetek mi lehetett a fotósok célja, és mit közvetítenek a képek? Viharvert, megtámadott, fenyegetett, sanyargatott, elpusztított, szenvedő, küzdő, vallásos, szent, népi, ősi, titkos, kietlen, elhagyott, elzárt, elmaradott, szegény? A hvg.hu Nagyítás facebook oldala szerint: "Mi a magunk módszerével szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy többen megértsék mi áll két nem is olyan távoli nemzet konfliktusának a hátterében. Mi miatt vált olyan érzékennyé egy elítélt kiadatása. Mi miatt érzi egy nemzet, hogy megsértették." Vajon hogyan és mennyiben befolyásolhatja a magyar közvéleményt egy ilyen igényes, válogatott képsorozat? Nem egyoldalú a bemutatás egy hosszú történetű, kétoldalú konfliktus megértéséhez? Mennyiben segít a hely és a politikai helyzet jobb megértésében?


1 megjegyzés:

  1. érdekes... vajon mit jelent ez?
    "Hamarosan konkrét szerződések születhetnek magyar és azeri vállalatok között; Szijjártó Péter tudomása szerint az azeri delegációval érkezett üzletemberek kedden céglátogatásokon vesznek részt – mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában."

    http://eszon.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=9316%3Akideruelt-a-baltas-gyilkost-eladtuk&catid=79%3Aigy-latjuk-mi&Itemid=112

    VálaszTörlés